Hello PDF

Kriminalistika Borislav Petrovic ssed – Ebook download as PDF File . pdf) or read book online. kriminalistika. Skripta Uploaded. Teste nga Kriminalistika. Studentat e Fakultetit Juridik added 13 new photos to the album: Teste nga Kriminalistika. May 27, ·. Teste nga Kriminalistika. Read the latest magazines about Kriminalistika and discover magazines on KRIMINALISTIKA Kriminalistika-Eutanazija – Diplomski.

Author: Kalar Zulurg
Country: Chile
Language: English (Spanish)
Genre: Sex
Published (Last): 1 May 2018
Pages: 211
PDF File Size: 16.88 Mb
ePub File Size: 7.54 Mb
ISBN: 790-9-88640-334-4
Downloads: 55417
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Zolonos

Manifestuju se kao fizicke i psihicke smetnje, sto je posledica emocionalnog konflikta izmedju urodjenih potreba i nesposobnosti da se kriiminalistika zadovolje u realnom svetu. The author proposes to shift the debate on liability from arbitrators to the arbitral institutions.

Penoloska definicija pod recidivizmom smatra da pravosnazno osudjeno lice ponovo izdrzava kaznu u kazneno-popravnoj ili nekoj drugoj ustanovi za izvrsenje krivicnih sankcija. To se cini fiktivnom prodajom cele ili dela imovine, besplatnim ustupanjem ili unistenjem, zakljucivanjem fiktivnih ugovora, falsifikovanjem ili unistavanjem knjiga. U odredjivanju pojma maloletnicke delikvencije postoji 3 pristupa: Njegove prednosti jesu sto se delo vrsi za kratko vreme, brzo i jednostavno, ne ostavlja tragove.

Najcesce veoma slozena i zasniva se na striktnoj podeli rada. Profesionalni kompjuterski delikventi su osobe kojima je to jedino zanimanje, deluju kao individue, ili u grupi ili kriminalnoj organizaciji.

Sankcije za privredne prestupe su kazne i zastitne mere. U oblike politickog nasilja se ubrajaju: Drugi pristup u klasifikaciji faktora je njihovo razvrstavanje prema pravcu delovanja. Povodi su dodatni uslov za nastanak pojave. U njih ubrajamo rusilacke demonstracije one za posledicu imaju unistavanje materijalnih dobara i objekata, fizicko nasilje do ubistva predstavnika vlasti.

  HCS12 ARCHITECTURE PDF

Cetvrta da je ova pojava izraz socijalne dimenzije a nikako bolesti ili poremecaja licnosti. Krimonalistika doba asolescencije mogu se javiti i slucajevi nekih psihopatskih stanja. Ipak vecinu njih oblika poremecaja licnosti i egocentricni poremecaji, Socijalna obelezja delikvenata.

Faculty of Safety Engineering

Stalno je pod strepnjom, sumnjicava je i narcisoidna, tesko se prilagodjava. Zlocin objasnjava kroz klasnu koncepciju Uzroci zlocina su: Obicno su praceni poremecajem porodicnih odnosa, mrznjom medju partnerima,dolazi do preljube, zlostavljanja clanova porodice, alkoholizma, prostitucije, suicidnih postupaka i sl.

Fobije su vrste patoloskog straha pri koje osobe gube samokontrolu. Takve osobe delimicno su u stanju da se staraju o sebi, sugestibilne su, retko sklone bilo kakvoj delikvenciji, ali su cesce zrtve sexualnih delikata. Savremeni trend kompjuterizacije ne prati adekvatan sistem tehnicke zastite i sistemska kontrola takve vrste postojanja. Medjunarodni krivicni sud Najpreciznije odredbe utvrdjene Rimskim statutom Medjunarodnog krivicnog suda iz Liability of Arbitral Institutions: Bliskim srodnicima smatraju se srodnici po pravoj liniji bez obzira na stepen srodstva i po pobocnoj izmedju brata i sestre.

Univerzita Karlova Právnická fakulta Ústav kriminalistiky [WorldCat Identities]

Problemi leze u shvatanju da je kompjuterski delikt savrsen zlocin, tj. U pitanju su maloletne osobe sa neuroticnim i psihotickim nacinima reagovanja. Obicno se smatra vremenom za odmor, zabavu, relaksaciju i rekreaciju. Kriminalna deatnost se najcesce svrstava u kr. Nasilje se manifestuje na ulici, poslu, stadionima, skoli, porodici Najcesce se odnosi na neovlasceno koriscenje naucnih autorskih prava u oblasti umetnickih prava, stamparskih, patentnih, licencnih prava i oznaka, prava trgovackog ziga.

  CISCO 4948 DATASHEET PDF

Prema Pinatelu dijagnoza opasnog stanja moze imati sledece forme: Ono je opsti pojam za delikte protiv seksualne slobode licnosti. Svaki od njih stvara objektivno stanje superiornosti vladavina jednih nad drugima. Ovde postoje tri oblika seksualnih delikata: Ilegalnu trgovini doprinose faktori nedostatka medjunarodne saradnje i spremnosti za skripts suprostavljanje korupciji kriminaliwtika proslosti, neprikosnovenost i kriminaljstika u tajnama u bankarskim sistemima, primamljivost ogromnih novcanih i dr.

U seksualne nastranosti spadaju: Pojava sekte vezuje se za opadanje moci crkava, a objasnjava se krupnim drustvenim promenama koje pred savremenog coveka postavljaju problem usamljenosti i sve veceg gubitka direktnog kontakta sa narodom.

Obicno se dele na: U nasem krivicnom zakonodavstvu ta krivicna dela se vode pod istim nazivom. Neki ih dele na: Strah ili zastrasenost kod ovih osoba skripfa osecanje nespremnosti suocavanja sa zivotnim problemima.

Retko ubija u direktnom sukobu.